Analýza podnikové likvidity a její měření (s důrazem na využití cash poolingu) - Lupusoru, Elena (2007)
Cílem bakalářské práce je nastínit základní používané metody při analýze a řízení podnikové likvidity, vypovídací schopnost různých ukazatelů platební schopnosti a vliv oceňovacích technik na hodnoty těchto ukazatelů. Na tuto teoretickou stránku navazuje praktická část, která se zaměřuje na fungování cash poolingu v praxi. To je vysvětleno na modelu dvou světových koncernů, které tuto metodu používají a dále pomocí analýzy situace koncernu IDC, kde by využití cash poolingu zefektivnilo celokoncernovou likviditu