Analýza podnikové likvidity a její měření (s důrazem na využití cash poolingu) - Lupusoru, Elena; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Cílem bakalářské práce je nastínit základní používané metody při analýze a řízení podnikové likvidity, vypovídací schopnost různých ukazatelů platební schopnosti a vliv oceňovacích technik na hodnoty těchto ukazatelů. Na tuto teoretickou stránku navazuje praktická část, která se zaměřuje na fungování cash poolingu v praxi. To je vysvětleno na modelu dvou světových koncernů, které tuto metodu používají a dále pomocí analýzy situace koncernu IDC, kde by využití cash poolingu zefektivnilo celokoncernovou likviditu
Vedoucí práce: Stanislav Pokorný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; cash flow; bakalářské práce; cash flow; bachelor's theses