Oceňování ve finančním účetnictví - Hrubošová, Kristýna (2007)
Práce se věnuje problematice oceňování ve finančním účetnictví. Věnuje se především popisu charakteristik oceňovacích základen i možnostem jejich použití při oceňování podle Mezinárodních účetních standardů IAS/IFRS i podle české účetní legislativy. Pozornost je věnována jak prvotnímu ocenění majetku a dluhů v účetnictví, tak také ocenění následnému a zachycení přeceňovacích rozdílů. Práce také zdůrazňuje účetní předpoklady a zásady, z nichž je nutné při oceňování ve finančním účetnictví vycházet, a zmiňuje některé problémy s oceňováním spojené