Oceňování ve finančním účetnictví - Hrubošová, Kristýna; Činčura, Jindřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce se věnuje problematice oceňování ve finančním účetnictví. Věnuje se především popisu charakteristik oceňovacích základen i možnostem jejich použití při oceňování podle Mezinárodních účetních standardů IAS/IFRS i podle české účetní legislativy. Pozornost je věnována jak prvotnímu ocenění majetku a dluhů v účetnictví, tak také ocenění následnému a zachycení přeceňovacích rozdílů. Práce také zdůrazňuje účetní předpoklady a zásady, z nichž je nutné při oceňování ve finančním účetnictví vycházet, a zmiňuje některé problémy s oceňováním spojené
Vedoucí práce: Jindřich Činčura
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses