Interní audit účetních výkazů - Kuldová, Lenka; Toušková, Vendula; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
V České republice je auditorská profese poměrně mladou profesí. Je spojena s transformací ekonomiky koncem osmdesátých a začátkem devadesátých let dvacátého století. I přes poměrně krátkou historii dochází k jejímu velmi rychlému rozvoji a již nyní lze říci, že její role bude i v budoucnu nadále stoupat, neboť audit je jediný účinný způsob, jak předcházet problémům a řešit je dříve, než nastaly. V moderním pojetí lze interní audit chápat jako nezávislou, objektivně ujišťovací a konzultační činnost zaměřenou na přidávání hodnoty a zdokonalování procesů v organizaci. Své místo nachází stále častěji vedle nejvyšší řídící úrovně. Cílem jeho činnosti je pomáhat pracovníkům podniku v efektivním plnění jejich funkcí
Vedoucí práce: Vendula Toušková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; audit; interní audit; bakalářské práce; auditing; internal auditing; bachelor's theses