Kursový mechanismus ERM II z pohledu vnější a vnitřní rovnováhy - Kunz, Tomáš (2007)
Práce se zaměřuje na kursový mechanismus ERM II jako systém pevných měnových kursů z pohledu vnější a vnitřní rovnováhy. Vymezuje teoretické předpoklady pro tento režim a zaměřuje se na jeho praktické fungování na příkladu Dánska. V závěru se zabývá aplikací poznatků na reálnou situaci v ČR s ohledem na budoucí účast v tomto kursovém uspořádání