Analýza korupce v České republice - Přibyl, Jan (2007)
Cílem práce je zmapovat případy korupce v ČR a navrhnout různé možnosti vyhodnocení a stanovení prognóz do budoucna. Práce postupně zanalyzovala a popsala stav a vývoj korupce v ČR. Jak začátky korupce a její vývoj v čase, tak i popis jednotlivých složek korupce. Dále je v práci popsán způsob boje proti korupci a porovnání stavu v ČR a ve světě.Dále byly navrhnuty 3 základní analýzy korupce a jejich aplikace.Jedná se o statistickou analýzu, geografickou analýzu a analýzu za pomocí dotazníkového šetření