Kapitálové životní pojištění na českém pojistném trhu - Dvořáková, Markéta (2007)
Předmětem bakalářské práce „Kapitálové životní pojištění na českém pojistném trhu“ je charakteristika životního pojištění s důrazem na smíšené životní pojištění. V úvodu práce se věnuji životnímu pojištění obecně, krátce charakterizuji jeho význam, druhy a právní úpravu. Druhá část je věnována kapitálovému životnímu pojištění, především jeho vývojovým variantám, možným připojištěním a daňovým výhodám. Třetí část je zaměřena na analýzu konkrétních produktů nabízených na českém pojistném trhu