Mezibankovní platební styk v České republice Interbank Payment System in the Czech Republic - Valenta, Petr (2007)
Předmětem práce je analýza platebních systémů, cílem je pak zejména podání uceleného obrazu o činnosti Zúčtovacího centra České národní banky. Dále se práce zaměřuje na tendence provázející sledovanou oblast zejména v souvislosti se vstupem České republiky do Evropské unie, tedy na Evropské platební systémy a zhodnocení připravenosti České republiky na přistoupení do těchto struktur