Obchodování s ropou na komoditních burzách - Sochor, Jan; Málek, Jiří, 1953-; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Diplomová práce pojednává o obchodech s futures kontrakty na ropu na světových komoditních burzách. Analyzuje faktory, které působí na tvorbu cen ropy. Provádí srovnání tvorby spotových cen a cen futures a analyzuje závislost mezi spotovou a forwardovou cenou. Dále rozebírá vztah mezi cenami dvou základních druhů ropy - americké WTI a severomořské Brent
Vedoucí práce: Jiří Málek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses