Ekologické zemědělství - Vilímová, Dana; Dvořák, Antonín; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce seznamuje s pojmem ekologického zemědělství a s jeho vývojem v České republice. Na základě srovnavací metody ukazuje přednosti ekologického zemědělství před klasickým zemědělstvím. Popisuje certifikační metody výrobků, kontrolní systém ekologického zemědělství, legislativu a postup žadatele při registraci pro ekologické zemědělství na ekofarmě. Práce poskytuje srovnání nákladů a výnosů konvenčního a ekologického zemědělství z hlediska rostlinné a živočišné výroby. Dále práce seznamuje s hodnocením ekonomické situace podniku, s českým trhem s biopotravinami a agroturistikou. Nedilnou soucasti jsou údaje o vyvoji a stavu ekologického zemědělství v různých státech Evropy
Vedoucí práce: Antonín Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: aplik. envir. ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; agroturistika; biopotraviny; ekologické zemědělství; živočišná výroba; rostlinná výroba; bakalářské práce; farm tourism; biofood; ecological agriculture; animal industry; crop production; bachelor's theses