Finanční analýza a vývoj tržní hodnoty splečnosti Chemopetrol, a.s. - Marinica, Peter (2007)
Práce je zaměřena na analýzu společnosti Chemopetrol, a.s. po finanční stránce. Cílem finanční analýzy z externího pohledu je posoudit finanční zdraví společnosti v letech 2003 – 2006. Finanční analýza je důležitým kontrolním nástrojem manažerů společnosti, ale musí být prováděna pravidelně. Odhaluje silné a slabé stránky společnosti a tak pomáhá při rozhodování manažerů. Pozornost je věnována i vývoji tržní hodnoty společnosti Chemopetrol, a.s. ve vztahu k mateřské společnosti