Rozvojová politika EU - nové přístupy a směry - Němečková, Tereza, 1979- (2007)
Disertační práce identifikuje změny v přístupu Evropské unie k rozvojovým zemím, které se postupně promítaly do tzv. rozvojové politiky Evropské unie od počátku 90. let až do současnosti. Na základě identifikace těchto změn a nových přístupů práce končí analýzou hlavních vývojových trendů a nastíněním možností budoucího vývoje v přístupu Evropské unie k rozvojovým zemím