Globální problém potravinový - Šlechtová, Jana (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku globálního potravinového problému. V první kapitole je potravinový problém obecně vymezen a zařazen mezi ostatní globální problémy. V dalších kapitolách je rozdělen na dvě protikladné dimenze - problém nedostatku potravin a problém celosvětově vzrůstající obezity. Čtvrtá kapitola je věnována charakteristice mezinárodních organizací, které se řešením potravinového problému zabývají. V poslední kapitole je uvedeno, jak se potravinový problém dotýká České republiky