Globální problém potravinový - Šlechtová, Jana; Jeníček, Vladimír, 1932-; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku globálního potravinového problému. V první kapitole je potravinový problém obecně vymezen a zařazen mezi ostatní globální problémy. V dalších kapitolách je rozdělen na dvě protikladné dimenze - problém nedostatku potravin a problém celosvětově vzrůstající obezity. Čtvrtá kapitola je věnována charakteristice mezinárodních organizací, které se řešením potravinového problému zabývají. V poslední kapitole je uvedeno, jak se potravinový problém dotýká České republiky
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses