Podnikatelské prostředí, obchodní zvyklosti a kulturní specifika Rumunska - Zilvarová, Zuzana (2007)
Bakalářská práce obsahuje souhrnné informace o Rumunsku. Charakterizuje zdejší podnikatelské a investiční prostředí, včetně jeho silných a slabých stránek a také jeho příležitostí pro exportéry a investory. Je zde zachycen vývoj integrace Rumunska do EU a jsou zde popsány kulturní zvláštnosti Rumunska a způsoby tamního obchodního jednání. Část práce se věnuje obchodním a politickým vztahům mezi Českou republikou a Rumunskem a také nejvýznamnějším českým subjektům působícím na rumunském trhu