Vliv informační společnosti na jednotlivce - Trejbal, Pavel (2008)
Tato práce přináší pohled na vybrané vlivy, kterými informační společnost působí na své jednotlivé členy – na nás samotné. Účelem práce je vymezit informační společnost, popsat uvedené vlivy a následně skrze provedený výzkum ověřit, zda-li na jednotlivce skutečně působí, případně zvážit jejich možné důsledky. Výzkum byl proveden pomocí dotazníku, který byl předložen padesáti respondentům z řad studentů