Komparace systémů měnového kurzu - Búry, Jan; Taušer, Josef; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
V této bakalářské práci je řešena problematika měnového kurzu. V první části jsou charakterizovány hlavní režimy měnového kurzu a jejich klasifikace. Je zde také uvedeno, jaké výhody přináší režim fixního kurzu či jaké argumenty zaznívají ve prospěch flexibilních režimů. V další časti je analyzován vývoj mezinárodního měnového systému od počátku minulého století až do současnosti. V poslední části je představena alternativa k současnému světovému měnovému uspořádání, a to v podobě zavedení jednotné světové měny a možné způsoby její implementace. Závěrem je také zhodnocen vývoj režimů měnového kurzu uplatňovaných v jednotlivých zemích od roku 1990 do současnosti
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; mezinárodní měnový systém; bakalářské práce; international monetary system; bachelor's theses