Gramotnost IS/IT v ČR - Gezo, Pavel (2008)
Bakalářská práce se týká vztahu mezi ekonomikou a gramotností v oblasti IS/IT. Je zaměřena nejen na státní informační politiku ve vzdělávání, ale i na soukromý sektor a individuální studium. Součástí bakalářské práce jsou také výsledky výzkumu společnosti STEM/MARK týkající se informační gramotnosti. Vzájemný vztah ekonomiky a informační gramotnosti je hodnocen také na základě hodnocení OKEČ(Odvětvová klasifikace ekonomických činností)