Územně identifikační registr adres ČR - Pilous, Jan (2008)
Práce si klade za cíl seznámit čtenáře s územně identifikačním registrem adres ČR, vyplnit mezeru v poskytované dokumentaci k registru vytvořením ryze konceptuálního modelu a popisem vztahů mezi entitami. Ověřit správnost dodávaného modelu pomocí srovnání s modely vytvořenými pomocí reengineeringu registru UIR ADR a navrhnout vybrané pohledy k ulehčení práce s registrem. Hlavní přínos práce spočívá v zaplnění mezery v dokumentaci k registru, vytvoření postupů ve zvoleném CASE prostředku a sestrojení vybraných pohledů