Informace a informační společnost - Ryšavý, Štěpán (2007)
Práce se zaměřuje na informační společnost a informace. Představuje jejich dělení, vědecké obory, způsoby, jakým je lze chápat, a způsoby jejich ukládání a přenosu. Poukazuje na důležitost skrytých informací zejména pro marketingové účely. Představuje informační společnost jako soudobý trend s jeho klady, ale především zápory, jako je přehlcenost, kumulovanost a nízká vypovídací hodnota informací v ní kolujících. Práce nabízí prognózu budoucího vývoje včetně jeho rizik