Informace a informační společnost - Ryšavý, Štěpán; Rosický, Antonín, 1943-; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce se zaměřuje na informační společnost a informace. Představuje jejich dělení, vědecké obory, způsoby, jakým je lze chápat, a způsoby jejich ukládání a přenosu. Poukazuje na důležitost skrytých informací zejména pro marketingové účely. Představuje informační společnost jako soudobý trend s jeho klady, ale především zápory, jako je přehlcenost, kumulovanost a nízká vypovídací hodnota informací v ní kolujících. Práce nabízí prognózu budoucího vývoje včetně jeho rizik
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; informační společnost; informace; psychologie; bakalářské práce; information society; information; psychology; bachelor's theses