Organizace Útvaru IT - Analýza a Návrh Nového Řešení (v konkrétní firmě) - Hubáček, Josef (2008)
Cílem této práce je teoretický rozbor organizace struktury útvaru IT a jeho organizačního zařazení a fungování s následným ověřením teoretických rámců v praxi na konkrétní firmě. První část práce se zabývá teoretickou tematikou zařazení útvaru IT ve firmě, návaznostmi na další oddělení a způsobem jeho fungování (organizace, komunikace apod.). Druhá část práce je věnována seznámení s konkrétní firmou a praktickému ověření vytvořeného teoretického rámce na reálně existující firmě. Dílčími cíli práce je: kritické zhodnocení analýzy útvaru IT s návrhem nového řešení (zlepšení); analýza komunikace v útvaru IT a komunikace útvaru IT s ostatními útvary ve firmě, resp. s firemním okolím; a pracovní náplň útvaru IT - její organizace, plánování a flexibilita, apod. Přínos práce spočívá: v praktickém zjištění fungování IT útvaru v reálné firmě a ověření využití teoretických koncepčních rámců v praxi; v rozšíření teoretického rámce o nově vznikající a zaváděné role v oblasti organizování útvaru IT. Jedná se o „aktualizaci“ původních zavedených rámců o nové údaje; a v návrhu (doporučení) problémů zjištěných v praktické analýze