Racionální a heuristická podpora rozhodování: úloha a možnosti lidí a technologie - Pinkasová, Alena (2007)
Tato práce pojednává o rozhodovacích procesech a snaží se vyřešit otázku, jakou podporu mohou poskytnout počítače pro tuto činnost. Zabývá se obecně základními otázkami procesu rozhodování, kategorií problémů a nastiňuje možná řešení. První kapitola je věnována principům rozhodování. Ukazuje přípravu, průběh a úskalí rozhodovacích procesů. V následující kapitole jsou popisovány jednotlivé typy problémů a s tím související nástroje, používané při jejich řešení. Třetí kapitola uvádí jednotlivé aplikace a modely podporující rozhodování a podmínky pro jejich správné využití. V poslední kapitole jsou nastíněny možné postupy při řešení jednotlivých typů problémů