Racionální a heuristická podpora rozhodování: úloha a možnosti lidí a technologie - Pinkasová, Alena; Rosický, Antonín, 1943-; Jelínek, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato práce pojednává o rozhodovacích procesech a snaží se vyřešit otázku, jakou podporu mohou poskytnout počítače pro tuto činnost. Zabývá se obecně základními otázkami procesu rozhodování, kategorií problémů a nastiňuje možná řešení. První kapitola je věnována principům rozhodování. Ukazuje přípravu, průběh a úskalí rozhodovacích procesů. V následující kapitole jsou popisovány jednotlivé typy problémů a s tím související nástroje, používané při jejich řešení. Třetí kapitola uvádí jednotlivé aplikace a modely podporující rozhodování a podmínky pro jejich správné využití. V poslední kapitole jsou nastíněny možné postupy při řešení jednotlivých typů problémů
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; rozhodování; bakalářské práce; decision making; bachelor's theses