Rozhodování člověka a počítače - Belák, Václav; Rosický, Antonín, 1943-; Havel, Ivan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Rozhodování je procesem výběru jedné z možných variant akcí. U jedince se jedná o komplexní proces, který je ovlivněn očekáváním jedince, jeho znalostmi, porozuměním světu, hodnotami a také jeho schopností tvořit. Komplexita tohoto procesu vzrůstá, uvážíme-li postavení jedince v kolektivu. Vyrovnávání se s těmito problémy je tradičně výzvou pro psychologii a management. Autorovým cílem je pojmutí této problematiky z perspektivy kognitivní vědy spolu s akcentem na inteligentní systémy pro podporu rozhodování. Nastíníme některé ze základních principů těchto systémů a po pojmenování rozdílů mezi těmito a lidským procesem rozhodování se přesuneme k jednotlivým přínosům a úskalím kombinace obou procesů rozhodování, v jejichž vhodné kombinaci spočívá úspěch budoucích rozhodnutí
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; expertní systémy; jazyk; kognitivní věda; racionalita; rozhodování; umělá inteligence; bakalářské práce; expert systems; language; cognitive science; rationality; decision making; artificial intelligence; bachelor's theses