Aplikace metodologie měkkých systémů na problém jazykové školy - Zeckarias, Simon (2008)
Práce vysvětluje základní pojmy systémového myšlení, koncept systému, systémové přístupy. Detailní popis metodologie měkkých systému a jejích vlastností. Zasazení metodologie do rámce systémových přístupů. Praktickou studii tvoří definice problémové situace jazykové školy a aplikace metodologie měkkých systémů, následné získání a hodnocení výsledků. Vyvození závěrů o povaze zjištěných řešení a postřehy o použité metodologii