Analýza vnější ekonomické rovnováhy ČR - Vojtíšková, Kristýna (2007)
Práce pojednává o tématu platební bilance. V úvodní teoretické části je tento pojem definován a proveden rozbor struktury platební bilance podle metodiky MMF. Druhá, praktická, část se zaměřuje na analýzu vývoje platební bilance České republiky v letech 1993 - 2006. Sledován je vývoj jednotlivých účtů a také vývoj ukazatelů zadluženosti a investiční pozice České republiky