IT governance a jeho praktická aplikace - Petržilka, Tomáš (2007)
Práce obsahuje popis oblasti IT governance v širších souvislostech, její vývoj a současný stav, dále uvádí hrubý přehled současných nejpoužívanějších metodik, obecně uznávaných praktik a právních regulací v evropském regionu. Dále pojednává o historii zavádění IT governance do firem působících po roce 2000 na českém trhu. V rámci tohoto tématu obsahuje případovou studii o zavádění nástroje pro podporu procesu „Change management“ dle knihovny obecně uznávaných praktik ITIL