Franchising jako metoda vstupu na trh - Urbanová, Renáta (2007)
Bakalářská práce se zabývá franchisingem z pohledu franchisanta. V první kapitole je rozebrán teoretický základ franchisingu. V druhé kapitole se zabývám všemi náležitostmi a důležitými informacemi, které si musí franchisant zjistit než vstoupí do podnikání ve franchisingu, např. financování, etický kodex atd. V poslední kapitole ukáži postup Pivovarů Staropramen při vstupu na trh značkových restaurací Potrefená husa a především analyzuji nároky na franchisanty a jejich možnosti v rámci franchisové spolupráce s Pivovary Staropramen