Struktura trhu železniční dopravy ve vybraných zemích EU - Nováková, Eva; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce analyzuje strukturu trhu železniční dopravy v zemích EU. Zabývá se vývojem společné dopravní politiky v ES. Specifikuje aktuální požadavky EU na subjekty trhu železniční dopravy a nastiňuje klady a zápory přístupu ES k trhu se železniční dopravou. Popisuje ekonomické i mimoekonomické vlivy působící na trh železniční dopravy. Charakterizuje podrobně vývoj a současný stav trhu ve Velké Británii, Německu, České republice. Okrajově se zabývá též Švédskem, Belgií, Nizozemskem, Itálií a Francií. Charakterizuje vztahy mezi dopravci, tj. železničními podniky, vlastníkem a provozovatelem infrastruktury a úřady a organizacemi zajišťující regulaci železniční dopravy
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; železniční doprava; Německo; Velká Británie; bakalářské práce; railroad transportation; Germany; Great Britain; bachelor's theses