Vývozní aliance jako nástroj zvyšování konkurenceschopnosti podniků na zahraničních trzích - Roháčková, Sabina; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Tato práce pojednává o vývozních aliancích, které jsou jednou z forem strategických aliancí. Hlavním strategickým cílem vývozních aliancí je vzájemná spolupráce zúčastněných podniků v oblasti marketingu zaměřeného na zahraniční trhy i kooperace v ostatních aktivitách týkajících se exportu. Záměrem práce je popsat hlavní znaky vývozních aliancí v obecné a konkrétní rovině na základě příkladů z praxe. Hlavním cílem práce je zjistit jakým způsobem vývozní aliance přispívají ke zvýšení konkurenceschopnosti členských podniků a jaké komparativní výhody jim přinášejí
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; malé a střední podniky; strategické aliance; veřejná podpora; bakalářské práce; small and medium-sized enterprises; strategic alliances (business); state aid; bachelor's theses