Problém stárnutí populace v Evropě - Obůrková, Markéta (2007)
Bakalářská práce hodnotí aktuální problém stárnutí populace v Evropě, hledá příčiny tohoto jevu a nabízí možná východiska ke zmírnění ekonomických a sociálních dopadů. Pozornost je věnována speciálně České republice, jejímu současnému důchodovému systému a návrhu důchodové reformy. Bakalářská práce pojimá stárnutí populace nejenom jako ekonomický problém, ale také jako nový společenský jev, který má také svá pozitiva