Problém stárnutí populace v Evropě - Obůrková, Markéta; Jeníček, Vladimír, 1932-; Borgstrom, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Bakalářská práce hodnotí aktuální problém stárnutí populace v Evropě, hledá příčiny tohoto jevu a nabízí možná východiska ke zmírnění ekonomických a sociálních dopadů. Pozornost je věnována speciálně České republice, jejímu současnému důchodovému systému a návrhu důchodové reformy. Bakalářská práce pojimá stárnutí populace nejenom jako ekonomický problém, ale také jako nový společenský jev, který má také svá pozitiva
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses