Hospodářské reformy v Indii od počátku 90. let do současnosti - Buchta, Martin; Němečková, Tereza, 1979-; Harmáček, Jaromír, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Cílem práce je přiblížit hospodářské reformy zahájené ministrem financí Dr Manmohanem Singhem poté, co se Indie na počátku 90. let ocitla na pokraji finanční krize. První část práce se věnuje okolnostem, za nichž Indie získala nezávislost na Velké Británii a následné politice industrializace země. Druhá část popisuje jednotlivé reformní kroky přijímané od roku 1991 do současnosti se zaměřením na reformu veřejného sektoru, daňového systému, obchodní politiky a bankovního sektoru. Poslední část se blíže věnuje vybranému odvětví, a to softwarovému průmyslu
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; politická stabilita; reformy; softwarový průmysl; bakalářské práce; political stability; reforms; computer software industry; bachelor's theses