Vývoj kurzu eura od vzniku společné měny po současnost - Cyrner, Pavel (2007)
Tématem práce je vývoj kurzu eura od vzniku společné měny do listopadu 2007. První část práce je věnovaná hlavním událostem, které předcházeli zavedení společné měny. Druhá část, rozdělená do třech období, je zaměřena na popis vývoje USD/EUR kurzu a stanovení pravděpodobných příčin tohoto vývoje na základě fundamentální a technické analýzy