Visegrádská skupina - Rypotová, Aneta (2008)
Práce pojednává o vývoji Visegrádské skupiny od jejího vzniku po současnost. Blíže se zabývá posláním, činností a řídícími orgány Mezinárodního visegrádského fondu. Její součástí je rovněž základní teritoriální charakteristika členských zemí Visegrádské skupiny a nastínění ekonomického vývoje od roku 2006 s výhledem do roku 2008. Vzájemný obchod mezi zeměmi V4 je ilustrován na příkladu zahraničního obchodu České republiky s Maďarskem, Polskem a Slovenskem po přistoupení k Evropské unii