Firemní kultura v nadnárodní společnosti ExxonMobil - Malaníková, Alexandra (2007)
Práce se zaměřuje na popis firemní kultury ve společnosti ExxonMobil.Je rozdělena do dvou částí-na teoretickou a praktickou.V teoretické části definuje kulturu jako pojem, její druhy, dimenze kultury a vysvětluje firemní kulturu obecně.Praktická část nejprve představuje ExxonMobil a pokračuje v konkrétním popisu firemní kultury této společnosti.Ta se sestává hlavně z determinantů, které celkovou podobu podnikové kultury nejvíce ovlivňují.Je to především komunikace, způsob organizace, řídící pracovníci a rituály