Obchodné a kultúrne zvláštnosti Ekvádoru - Dudinský, Lukáš (2007)
Pre úspešné podnikanie v Ekvádore či obchodovanie s ekvádorským partnerom nestačí len vedieť základné informácie o tomto teritóriu, akú právnu formu vstupu na jeho trh zvoliť, ale taktiež záleží na pochopení národných zvyklostí a špecifík, ktoré bývajú kľúčom k priaznivému obchodnému jednaniu. Ekvádorské, či obecne povedané latinskoamerické zvyky, tradície a kultúrne korene sa do značnej miery líšia od tých, na ktoré sme zvyknutí z nášho domova alebo od našich európskych obchodných partnerov, čo sa odráža v charakteristickom verbálnom i neverbálnom prejave Ekvádorcov. A to ako v bežnom živote, tak aj vo svete obchodu. Moja bakalárska práca sa snaží venovať tejto problematike, ale hľadá odpovede aj na ďalsie otázky