Studie teleworkingu v Bentley Systems - Pátek, Daniel (2008)
Tento text pojednává o konceptu teleworkingu, tj. využití IT pro práci ze vzdálené lokace. Hlavní součástí práce je případová studie provedena na softwarové firmě Bentley Systems. Teleworking je moderní trend, který umožňuje společnostem zvýšit produktivitu zaměstnanců a snížit náklady na provoz firmy. Podmínkou pro zavedení teleworkingu jsou implementovaný informační systém a dostatečné technické vybavení. V dnešní době využívá teleworkingu přibližně čtvrtina zaměstnanců v USA a Západní Evropě. Bentley Systems je hlavním hráčem na trhu softwaru pro stavby a infrastrukturu. Její pobočky se nacházejí ve 40 zemích světa, a společnost zaměstnává více než 2000 lidí. Ve společnosti byl z důvodů tohoto dokumentu proveden koncem listopadu 2007 průzkum, který byl zodpovězen 660 respondenty