Studie teleworkingu v Bentley Systems - Pátek, Daniel; Klas, Jan; Kotek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tento text pojednává o konceptu teleworkingu, tj. využití IT pro práci ze vzdálené lokace. Hlavní součástí práce je případová studie provedena na softwarové firmě Bentley Systems. Teleworking je moderní trend, který umožňuje společnostem zvýšit produktivitu zaměstnanců a snížit náklady na provoz firmy. Podmínkou pro zavedení teleworkingu jsou implementovaný informační systém a dostatečné technické vybavení. V dnešní době využívá teleworkingu přibližně čtvrtina zaměstnanců v USA a Západní Evropě. Bentley Systems je hlavním hráčem na trhu softwaru pro stavby a infrastrukturu. Její pobočky se nacházejí ve 40 zemích světa, a společnost zaměstnává více než 2000 lidí. Ve společnosti byl z důvodů tohoto dokumentu proveden koncem listopadu 2007 průzkum, který byl zodpovězen 660 respondenty
Vedoucí práce: Jan Klas
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; práce z domova; teleworking; bakalářské práce; work at home; teleworking; bachelor's theses