Perspektivy česko-španělského obchodu s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Machková, Martina (2007)
Práce se nejprve zabývá hospodářským vývojem Španělska od počátku 20. století po současnost a nastiňuje odhad ekonomických ukazatelů do budoucna. Stěžejní částí je charakteristika vzájemného obchodu ČR a Španělska a jeho perspektivy do budoucna. Poslední kapitola je věnována španělské kultuře, jež je České republice stále velmi vzdálená