Plnění maastrichtských konvergenčních kritérií a výhody a nevýhody přistoupení ČR do eurozóny - Čunderlíková, Petra (2008)
Práce se zabývá řešením otázek týkající se vstupu země do eurozóny. Pro bezproblémový vstup nových členských zemí do měnové unie je nezbytné, aby státy plnily určité podmínky. Jedná se především o tzv. Maastrichtská konvergenční kritéria, které v sobě zahrnují cenovou stabilitu, konvergenci dlouhodobých úrokových sazeb, vývoj směnného kursu a zdravé veřejné finance. Další oblast, kterou bakalářská práce řeší jsou výhody a nevýhody plynoucí z přijetí eura a sladěnost České republiky s eurozónou, která hraje také důležitou roli pro bezporuchový vstup do měnové oblasti