Plnění maastrichtských konvergenčních kritérií a výhody a nevýhody přistoupení ČR do eurozóny - Čunderlíková, Petra; Jiránková, Martina, 1967-; Hitzgerová, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá řešením otázek týkající se vstupu země do eurozóny. Pro bezproblémový vstup nových členských zemí do měnové unie je nezbytné, aby státy plnily určité podmínky. Jedná se především o tzv. Maastrichtská konvergenční kritéria, které v sobě zahrnují cenovou stabilitu, konvergenci dlouhodobých úrokových sazeb, vývoj směnného kursu a zdravé veřejné finance. Další oblast, kterou bakalářská práce řeší jsou výhody a nevýhody plynoucí z přijetí eura a sladěnost České republiky s eurozónou, která hraje také důležitou roli pro bezporuchový vstup do měnové oblasti
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses