Vývoj ZO ČR s vybranými latinskoamerickými zeměmi, vůči nimž jsou uplatňovány teritoriální preference - Mísařová, Jitka (2007)
Práce pojednává o obchodních vztazích České republiky s Mexikem, jakožto země vůči níž ČR uplatňuje teritoriální preference. Práce podrobněji analyzuje vývoj zahraničního obchodu ČR se Spojenými státy mexickými, přičemž se zaměřuje nejen na vývoj obchodní výměny, ale i na konkrétní příklady českých podniků nabízejících své výrobky na mexickém trhu. Zhodnocuje politickou i ekonomickou situaci Mexika a nahlíží do příležitostí a rizik mexického trhu. Zároveň je zde blíže zmíněna strategie ČR v Mexiku. V neposlední řadě se práce zaměřuje na mexické investice na českém území