Vývoj ZO ČR s vybranými latinskoamerickými zeměmi, vůči nimž jsou uplatňovány teritoriální preference - Mísařová, Jitka; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Malý, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce pojednává o obchodních vztazích České republiky s Mexikem, jakožto země vůči níž ČR uplatňuje teritoriální preference. Práce podrobněji analyzuje vývoj zahraničního obchodu ČR se Spojenými státy mexickými, přičemž se zaměřuje nejen na vývoj obchodní výměny, ale i na konkrétní příklady českých podniků nabízejících své výrobky na mexickém trhu. Zhodnocuje politickou i ekonomickou situaci Mexika a nahlíží do příležitostí a rizik mexického trhu. Zároveň je zde blíže zmíněna strategie ČR v Mexiku. V neposlední řadě se práce zaměřuje na mexické investice na českém území
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; Mexiko; zahraniční obchod; bakalářské práce; Mexico; foreign trade; bachelor's theses