Úloha dolaru ve světové ekonomice, historie a současnost - Schovánková, Jana (2007)
Tato práce se zabývá vývojem pozice amerického dolaru ve světové ekonomice, jak z historického hlediska, tak i v současnosti. Cílem této práce je ukázat, nakolik je americký dolar pro světovou ekonomiku důležitý a také zmapovat příčiny oslabování významnosti této měny ve světové ekonomice