Úloha dolaru ve světové ekonomice, historie a současnost - Schovánková, Jana; Neumann, Pavel, 1956-; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Tato práce se zabývá vývojem pozice amerického dolaru ve světové ekonomice, jak z historického hlediska, tak i v současnosti. Cílem této práce je ukázat, nakolik je americký dolar pro světovou ekonomiku důležitý a také zmapovat příčiny oslabování významnosti této měny ve světové ekonomice
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; euro; dějiny; bakalářské práce; euro; history; bachelor's theses