Hodnota strategické flexibility - Nedvědová, Lenka (2007)
Diplomová práce se zabývá vlivem zahrnutí flexibility rozhodování do hodnoty investičních projektů. Popisuje reálně opční metodu hodnocení investic. Práce nejprve shrnuje teoretické poznatky finančních a reálných opcí, poté se zaměřuje na způsoby implementace metody reálných opcí do firemního rozhodování. Aplikační část je zaměřena na vyčíslení hodnoty opce čekání na základě rozdílných hodnot NPV včetně postupu, kterým je mozné určit hodnotu flexibility již v předinvestiční fázi