Hodnota strategické flexibility - Nedvědová, Lenka; Scholleová, Hana, 1964-; Odcházel, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce se zabývá vlivem zahrnutí flexibility rozhodování do hodnoty investičních projektů. Popisuje reálně opční metodu hodnocení investic. Práce nejprve shrnuje teoretické poznatky finančních a reálných opcí, poté se zaměřuje na způsoby implementace metody reálných opcí do firemního rozhodování. Aplikační část je zaměřena na vyčíslení hodnoty opce čekání na základě rozdílných hodnot NPV včetně postupu, kterým je mozné určit hodnotu flexibility již v předinvestiční fázi
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; reálné opce; diplomové práce; real options; master's theses